בגרות באזרחות
השלמת בגרויות באזרחות
בחינת הבגרות באזרחות (1 יח"ל) היא בחינת חובה ועתידה אף להיות בעלת משקל של יותר מיחידה אחת (כחובה)
תפקיד בחינת הבגרות באזרחות, כמו גם הסיבה ללימוד המקצוע, הם להסביר ולשכנע בכל הקשור לפן האזרחי במדינה. להבין ולהכנס לעובי הקורה בכל סוגיות תפקוד מוסדות המדינה, המערכת הפוליטית, השסעים בחברה הישראלית, המערכת האזרחית בכללה, מקורות הכללים, היחסים המורכבים שבין החוקים, היישום שלהם והמערכת האנושית המקיימת אותם כמו גם בין כל מגזר ומגדר קיימים.
אומרים שללא אפשרות בחינה אובייקטיבית של דברים אלו, לא נוכל לפתח דעה סובייקטיבית עליהם.
ממוצע ציוני בחינת הבגרות הארציים באזרחות איננו מן הגבוהים (ושלא יספרו לכם סיפורים), בלשון המעטה. מן הצד השני יש נטיה, מנסיוננו, לזלזל מעט בהכנה למבחן הבגרות באזרחות.
במבחן הבגרות באזרחות, בשונה מרוב מבחני הבגרות, נבחנים לעיתים קרובות על ניתוח תיאורי מצב מבחינה חוקים וכד' (זה לא דומה ל"אנסין"). יש לנתח סוגיה במסגרת מה שקרוי "שאלות עמדה". ממש חצי משפטנים. השאלות במבחן מעניינות, הקורס מעניין והחומר קשור לממהלך החיים שלנו. יש לנתח את השאלה/הבעיה המוצגת ולענות בהתאם לביסוס חוקי (ולא נטיית לב כזו או אחרת). מבקשים מכם לדעת להבדיל בין עיקר לטפל ובין חוק למשאלת לב.
לכן: הקורס מחוייב, הלימודים מעניינים, החומר מציאותי, המורים…. כבר דיברנו על ההשראה שלנו, הסיכומים מודפסים ואם החלטת על רצינות – השאר בידינו.
השלמת בגרות באזרחות מתרכזת על החומר הבא
מיקוד חומר הלמידה לאינטרנים באזרחות למועד חורף תשע"א – לחצו כאן
מיקוד חומר הלמידה לאקסטרנים באזרחות למועד חורף תשע"א – לחצו כאן
כל מה שרצית לדעת על בחינות בגרות